Etterbehandling

Etterbehandlingen er en like viktig jobb, som selve tatoverings prosessen. Feil etterbehandling kan medføre komplikasjoner. En av de vanligste feilene er å smøre tatoveringen for mye, dette kan resultere i at huden ikke får puste, og kan fort føre til prikker, kviser, og muligens betennelse / infeksjon. Husk at tatoveringen ikke er permanent før den er ferdig leget. Vask tatoveringen ofte, og smør kun et tynt lag med etterbehandlings salve.
 

- Etterbehandlings salve
- Medisinsk grønnsåpe

 

Dette kan kjøpes direkte i vårt studio, eller nettbutikk. Tilsvarende produkter kan også kjøpes på apotek.

Når du forlater studioet er jobben vår gjort. Det er nå opp til deg å ta best mulig vare på tatoveringen, for å oppnå best mulig resultat, anbefaler vi at du følger våre etterbehandlings instrukser.
 

La bandasjen være på i minst 6 timer. Når bandasjen fjernes, vask tatoveringen grundig med medisinsk grønnsåpe og vann til huden og porene er helt fri for blod og overflødig blekk. Smør tatoveringen inn med et tynt lag etterbehandlings salve. Det kan være lurt å legge på ny bandasje/plastfolie første natten.

Vask og smør tatoveringen 2-3 ganger daglig. Gjenta frem til tatoveringen er leget. Husk at tatoveringen ikke skal lære å svømme, et tynt lag etterbehandlings salve for å holde tatoveringen fuktig er nok. Gjennomsnittlig legetid er 2-4 uker. Det tar ofte lengre tid på ben, ankler og føtter.

En tatovering er et åpent sår mens den gror, den er derfor sårbar for betennelser og infeksjoner. De aller fleste infeksjoner oppstår ved at etterbehandlings instrukser ikke følges. Ta dine forehåndsregler da din tatovering er sårbar mens den gror.

 

Skulle det oppstå symptomer på betennelse eller infeksjon i tatoveringen, kontakt oss på 51 12 34 40 for videre veiledning om behandling. Vi henviser til lege dersom det skal være nødvendig.

 

Tips for å unngå infeksjoner og betennelser:
-God håndhygiene
-Bruk rent sengetøy de første nettene
-Bruk rene klær
-Bruk rene håndklær
-Ikke eksponer din tatovering for partikler og væsker slik som; dyre hår, kroppsvæsker o.l.
-Ikke la tatoveringen komme i kontakt med barnehender

Hendene våre blir hele tiden utsatt for bakterier, fra å ta på et dørhåndtak til å ta på mobiltelefonen. Det er derfor viktig å alltid vaske hendene grundig før du smører eller tar på tatoveringen.

Slik vasker du hendene (Folkehelseinstituttet)

Om du har en fersk tatovering, burde du unngå å utsette tatoveringen for direkte sollys de tre første ukene. Å dra på stranda eller i solarium de første dagene når du er ny tatovert vil vi ikke anbefale.

Som ny tatovert burde du ikke bade, uansett type vann om det er i hav, innsjø, basseng eller badekar. Da dette kan gi komplikasjoner for tatoveringen mens den gror. Vi anbefaler at du holder deg til å kun dusje frem til at tatoveringen er grodd.

En tatovering er et åpent sår mens den gror, og er sårbar for betennelser og infeksjoner. Unngå at tatoveringen kommer i direkte kontakt med dyr og dyre hår frem til at tatoveringen er grodd.

Dersom din tatovering kan bli utsatt for partikkel eller væske forurensning på arbeidsplassen, burde du pakke tatoveringen inn i plastfolie i arbeidstiden de første dagene. La gjerne tatoveringen lufte seg i pauser.

Eksempler på partikler og væsker; Støv, lo, oljer, kroppsvæsker, rengjøringsmidler o.l.

TOP