×

Time forespørsel

Tatoveringen

Personalia

Ved å klikke på send forespørsel, bekrefter jeg at jeg er fylt 18 år, og at alle opplysninger er fullstendige og korrekte, og at jeg har lest og forstått avtalebetingelsene og personernserklæringen

Appointment request

Etterbehandling

Etterbehandlingen er en like viktig jobb, som selve tatoverings prosessen. Feil etterbehandling kan medføre komplikasjoner. En av de vanligste feilene er å smøre tatoveringen for mye, dette kan resultere i at huden ikke får puste, og kan fort føre til prikker, kviser, og muligens betennelse / infeksjon. Husk at tatoveringen ikke er permanent før den er ferdig leget. Vask tatoveringen ofte, og smør kun et tynt lag med etterbehandlings salve.
 

- H2Ocean Aquatat (Etterbehandlings salve)
- H2Ocean Foam soap (Antibaktirell såpe)
- Plastfolie (kan kjøpes i alle dagligvare butikker)

 

Dette kan kjøpes direkte i vårt studio, eller i vår nettbutikk.

 

La bandasjen være på i minst 6 timer, Når bandasjen fjernes, vask tatoveringen grundig med H2Ocean Foam Soap og lunket vann til huden og porene er helt fri for blod og overflødig blekk. Smør tatoveringen inn med et tynt lag H2Ocean aquatat. Sett deretter på ny plastfolie. Vurder å sove med et klesplagg som holder plastfolien på plass gjennom natten.

Prosedyre

1. Ta av plastfolien

2. Vask tatoveringen grundig med H2Ocean Foam Soap og lunket vann, gjerne 2 ganger slik at tatoveringen er helt ren.

3. La tatoveringen lufttørke i noen minutter

4. Smør tatoveringen med et tynt lag H2Ocean Aquatat.

5. Sett på ny plastfolie

 

De første dagene

Gjenta punkt 1, 2, 3, 4 og 5 som beskrevet i prosedyren 2-3 ganger daglig de 2 første dagene. Punkt 1 gjentas morgen, ettermiddag og kveld, avhengig av hvor mye tatoveringen væsker, dersom tatoveringen væsker lite, kan du slutte med plastfolie etter 1 døgn, mens med større tatoveringer, eller dersom tatoveringen væsker mye, kan du forsette med plastfolie i opptil 2 døgn. Kontroller at plastfolien ser passelig ren ut, og at tatoveringen ikke tørker ut. Når du er hjemme kan du fjerne plastfolien, og la tatoveringen lufte seg i flere timer, så lenge tatoveringen ikke kan bli utsatt for bakterier fra klær, barn, husdyr og lignende.

Fortsettelse

Gjenta punkt 2, 3 og 4 som beskrevet i prosedyren 3-4 ganger daglig til tatoveringen er leget. Dette tar normalt sett 2-3 uker.

 

Råd og tips

Hendene våre blir hele tiden utsatt for bakterier, fra å ta på et dørhåndtak til å ta på mobiltelefonen. Det er derfor viktig å alltid vaske hendene grundig før du smører eller tar på tatoveringen.

Slik vasker du hendene (Folkehelseinstituttet)

Om du har en fersk tatovering, burde du unngå å utsette tatoveringen for direkte sollys de tre første ukene. Å dra på stranda eller i solarium de første dagene når du er ny tatovert vil vi ikke anbefale.

Som ny tatovert burde du ikke bade, uansett type vann om det er i hav, innsjø, basseng eller badekar. Da dette kan gi komplikasjoner for tatoveringen mens den gror. Vi anbefaler at du holder deg til å kun dusje frem til at tatoveringen er grodd.

En tatovering er et åpent sår mens den gror, og er sårbar for betennelser og infeksjoner. Unngå at tatoveringen kommer i direkte kontakt med dyr og dyre hår frem til at tatoveringen er grodd.

Dersom din tatovering kan bli utsatt for partikkel eller væske forurensning på arbeidsplassen, burde du pakke tatoveringen inn i plastfolie i arbeidstiden de første dagene. La gjerne tatoveringen lufte seg i pauser.

Eksempler på partikler og væsker; Støv, lo, oljer, kroppsvæsker, rengjøringsmidler o.l.

En tatovering er et åpent sår mens den gror, den er derfor sårbar for betennelser og infeksjoner. De aller fleste infeksjoner oppstår ved at etterbehandlings instrukser ikke følges. Ta dine forehåndsregler da din tatovering er sårbar mens den gror.

  

Tips for å unngå infeksjoner og betennelser:
-God håndhygiene
-Bruk rent sengetøy de første nettene
-Bruk rene klær
-Bruk rene håndklær
-Ikke eksponer din tatovering for partikler og væsker slik som; dyre hår, kroppsvæsker o.l.
-Ikke la tatoveringen komme i kontakt med barnehender

 

 

Skulle det oppstå symptomer på betennelse eller infeksjon i tatoveringen, kontakt oss på 22 73 03 01 for videre veiledning om behandling. Vi henviser til lege dersom det skal være nødvendig.

 

Har du spørsmål vedrørende etterbehandling
kontakt oss på 22 73 03 01 eller facebook chat

TOP });